رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف ایران در حوزه اقتصاد مقاومتی هماورد می طلبد چراکه باور داریم برتری ها و امتیازات ویژه ای نسبت به دیگر صنایع دارد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران حمید کارگر در آیین گشایش بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران که صبح امروز یکشنبه اول شهریور در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی ایران برگزار شد، گفت: این نمایشگاه بزگترین نمایشگاه فرش دستباف جهان با تمرکز بر دستبافته های ایرانی است که در مکانی با مساحت بیش از 30 هزار متر مربع و با مشارکت بیش از 730 شرکت برگزار شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: از همه ارکان هنر ـ صنعت فرش دستباف تشکر می کنم که شکل دهنده این رویداد هستند همچنین از همه تشکل های ملی و محلی فرش دستباف تشکر می کنم که ستاد این نمایشگاه را بلافاصله پس از اتمام نمایشگاه بیست و سوم تشکیل دادند و آرام آرام برنامه های خود را عملی کردند تا به نمایشگاه بیست و چهارم فرش دستباف رسیدیم.
وی اظهار امیدواری کرد: هفته پیش رو هفته پر رونقی برای فرش ایران باشد چرا که فرش هم به لحاظ فرهنگ و هنر و هم به لحاظ اقتصادی، کمک به توسعه پایدار، اشتغالزایی با کمترین سرمایه و جلوگیری از مهاجرت روستاییان بسیار اثرگذار است.
کارگر با بیان اینکه فرش دستباف در حوزه اقتصاد مقاومتی هماورد می طلبد گفت: هیچ هنر و صنعت دیگری نمی توان یافت که مانند هنر صنعت فرش دستباف با کمترین سرمایه ایجاد اشتغال کند و ارزش افزوده فراوانی در پی داشته باشد.
وی فرش دستباف را همواره یکی از ارکان همیشگی صادرات غیر نفتی ایران دانست و ادامه داد: در این سال هایی که فرش دستباف از حال و روز خوبی برخوردار نبود، دوران دشواری را طی کرده ایم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: البته از ابتدای سال 93 روند کاهشی صادرات متوقف شد و روند افزایشی صادرات فرش دستباف آغاز شد هرچند این روند خیلی راضی کننده نیست؛ اما التیام بخش است.
به گفته کارگر در سال 92، 314 میلیون دلار صادرات فرش دستباف داشتیم در حالی که سال 93 این رقم به 330 میلیون دلار رسیده است و خوشحالیم که شهروندان آمریکایی بار دیگر به بازار ایران برمی گردند. در سال 2010 و قبل از آغاز تحریم ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، آمریکایی ها 16 و نیم درصد از تولیدات فرش دستباف ایرانی به ارزش بیش از 80 میلیون دلار را می خریدند که امیدواریم در سال 2016 با توجه به توافق وین شاهد افزایش صادرات فرش دستباف ایران باشیم.
وی همچنین با اشاره به دو مطالبه مطرح شده خود در نمایشگاه سال گذشته در دو حوزه رفع تحریم و لزوم تبلیغات فرش گفت: خرسندیم که مطالبه نخست در طول این یک سال پاسخ یافته است و امیدواریم همت دولت در توجه و تخصیص اعتبار برای تبلیغات جهانی فرش را شاهد باشیم.
کریمی اصفهانی: مشتریان جهانی بازار فرش در انتظار همت مسئولان
محمد کریمی اصفهانی در آیین گشایش بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران در سخنانی این نمایشگاه را آغازی دوباره برای فرش دستباف ایرانی و صادرات آن دانست و گفت: فرش دستباف ایرانی مهجور مانده و گویا مسئولان از آن دل بریده اند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف ایران موانع بر سر راه افزایش صادرات فرش دستباف را عنوان و اظهار کرد: هنرـ صنعت فرش دستباف، با سرمایه مالی کم و درآمد بالا نقشی بسیار سودمند برای اقتصاد کشور دارد. از سوی دیگر نیازی به ارز و واردات کالای اولیه ندارد.
کریمی اصفهانی در ادامه سخنانش با توجه به مشکلات پیش روی هنرـ صنعت فرش گفت: معافیت مالیات بر ارزش افزوده برای فرش باید تداوم یابد و در صورت برنامه ریزی صحیح و استفاده از متخصصان بخش خصوصی می توان به بالاترین میزان بهره وری در این صنعت رسید.
وی آمریکا را از خریداران اصلی فرش ایرانی دانست و گفت: با تحریم های غیرقانونی، صادرات فرش به این کشور با مشکل مواجه شد که هماکنون با لغو تحریم ها امید است بازار جهانی فرش مشتریان همیشگی خود را پیدا کند.
در پایان آیین گشایش نمایشگاه، معاون اجرایی رئیس جمهور با همراهی رئیس مرکز ملی فرش ایران از برخی سالن ها و غرفههای بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف بازدید کرد. همچنین دانشنامه آنلاین فرش دستباف ایران (ویکی فرش) توسط معاون اجرایی رییس جمهور رونمایی شد.