دوشنبه, 13 آذر,1402

هنر فرش دستباف ایران قابل مصادره نیست

هنر فرش دستباف ایران قابل مصادره نیست
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: هنر قالی بافی و فرش دستباف ایرانی توسط هیچ کشور دنیا قابل مصادره نیست.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ حمید کارگر روز سه شنبه در آیین گشايش گردهمایی روسای ادارات فرش سراسر کشور در ارومیه بیان کرد: هنر فرش دستباف با تلاش هنرمندان اين سرزمين نمود و جلوه دايمى دارد و برخلاف تصور عمومى، کشورهایی نظیر چین توان رقابت با ایران را ندارند.

وى ادامه داد: ما در توليد فرش هاى نفيس و هنرمندانه همتا نداريم و لزومى ندارد بر توليد فرشهاى تجارى و رقابت با ديگر كشورهاى توليدكننده فرش براى پايين آوردن قيمت پافشارى كنيم.

وی با انتقاد از مرثیه سرایی برخی رسانه ها درباره از دست رفتن فرش دستباف کشورمان اضافه کرد: باید همه ما در راستای اعتلای نام ایران در این هنر صنعت ارزشمند تلاش کنیم که این امر با سیاه نمایی امکانپذیر نیست.

رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین با انتقاد از افرادی که در صدد کاهش قیمت تمام شده فرش دستباف هستند، ادامه داد: بخش اعظم این قیمت تمام شده فرش دستباف در ايران دستمزد قالی بافان است که این امر نیز قابل کاهش نیست و قاليبافان در قياس با ساير حوزه هاى صنعت و تجارت دستمزد بالايى ندارند. بنابراين تلاش براى كاهش قيمت تا رسيدن به قيمت فرش كشورهاى رقيب، تلاشى بى فرجام و منتهى به شكست است كه موجب افت كيفيت فرش ايرانى نيز خواهد شد.

کارگر، توسعه هنر صنعت فرش را با توجه به ارزش افزوده مناسب آن گامی مهم در رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: در این بخش با 50 میلیون ریال می توان یک شغل ایجاد کرد در حالی که در صنایع و خدمات دیگر اینچنین نیست.

وى همچنين با اشاره به ثبت جهانى فرش خوى در سازمان جهانى مالكيت معنوى، از ثبت ملى فرش افشار تكاب و تلاش براى ثبت جهانى آن در سال آينده خبر داد.

جعفر صادق اسکندری رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در این مراسم با ارائه گزارشی از فعالیت های حوزه فرش استان اظهار کرد: در حال حاضر حدود 70 هزار نفر در این بخش اقتصادی فعال هستند در حالی که کل صنعت استان در صورت فعالیت کامل، حدود 60 هزار نفر اشتغال را به خود اختصاص می دهد.

وی ادامه داد: هم اکنون نزدیک به 25 هزار نفر در حوزه فرش آذربایجان غربی مشمول بیمه تامین اجتماعی شده اند که امیدواریم این رقم افزايش يابد.

تقی کهوریان معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه به موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه و لزوم توجه به اشتغال جایگزین در استان برای بهبود وضعیت این دریاچه پرداخت و افزود: این هنر-صنعت می تواند زمینه ساز ایجاد اشتغال پایدار در بین جوانان باشد که این امر نیز در تغییر اشتغال از کشاورزی بسیار تاثیرگذار است.

وی اضافه کرد: برای توسعه روز افزون فرش دستباف در آذربایجان غربی باید توجه ویژه ای نیز به فعالان این بخش داشته باشیم و ارزش افزوده آن را برای تولیدکنندگان و بافندگان بیشتر کنیم تا رغبت برای کار بیشتر و با کیفیت تر افزایش یابد.

گفتنی است؛ کارگاه ها و نشست تخصصی آموزشی روسای ادارات فرش سازمان هاى صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور از امروز تا هفتم آبان ماه با حضور مدیران مرکز ملی فرش ایران در ارومیه ادامه دارد.

اتاق خبر امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.