بازبافی در فرش دستباف کاری آسان و به معنای بافت دوباره یک نقشه نیست بلکه در بازبافی همه ویژگی ها از جمله سبک و تکنیک بافت نیز باید اجرا شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، تورج ژوله با بیان این مطلب در جمع روسای ادارات فرش سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانهای مختلف کشور در ارومیه گفت: باید بین احیا، بازبافی و به روزرسانی نقشه ها مرزگذاری کرد و دقت کنیم که تقلید دم دستی و بازبافی سطحی لزوماً به فروش بیشتر و تصاحب بازار منجر نمی شود.
این کارشناس فرش با اشاره به سابقه مورد توجه قرار گرفتن بازبافی نقشه های قدیمی در نخستین نمایشگاه فرش تهران، بر فعالیت های انجام شده در دو دهه گذشته در سازمان میراث فرهنگی برای مطالعه علمی برای احیا در حوزه فرشبافی نگاهی اجمالی داشت.
ژوله تاکید کرد: بازبافی فقط حفظ رنگ و نقشه و صورت ظاهری فرش نیست بلکه تکنیک و سبک بافت نیز باید به همانگونه تکرار شود که نمونه شایسته چنین فرایندی از سوی خانواده عمو اوغلی اتفاق افتاده است.
وی با اعلام آن که آنچه امروز دنبال می شود احیا نیست بلکه روزآمدسازی و منطبق شدن فرش با نیاز بازار است افزود: برای داشتن حیات و تداوم باید طرح ها فرزند زمان خود باشند و به بازار اتصال یابند.
ژوله همچنین پیشنهاد کرد کارگاه آموزشی ویژه تحلیل و بررسی فرش های بازبافی شده توسط عمواوغلی ها برگزار شود و نیز مرکز ملی فرش ایران راهکاری اتخاذ کند تا مانع تولید یک نقشه به نام احیا بدون در نظر گرفتن ضوابط این امر شود.
رییس مرکز ملی فرش ایران نیز در انتهای این بحث از روسای ادارات فرش استانها خواست در مصاحبه ها و اظهارنظرها به مرزگذاری های مطرح شده در این نشست توجه کنند و از تکرار کلیشه احیای طرح و نقشه منطقه خود بدون در نظر گرفتن اتصال به بازار و الزامات این امر خودداری کنند.