یکشنبه, 06 فروردین,1402

احیای فرش لری امری ضروری است

احیای فرش لری امری ضروری است
فرهنگ مردم لر در تار و پود فرش لری نسل به نسل منتقل شده است. حفظ فرهنگ، اصالت و آیین مردم لرستان باید به عنوان یک هدف مهم در دستورکار فعالان حوزه فرش استان قرار گیرد. در شرایط کنونی حتی یک نقشه ثبت شده در مورد فرش لری وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، صفی پور رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان گفت: فرهنگ مردم لر در تار و پود فرش لری نسل به نسل منتقل شده است. حفظ فرهنگ، اصالت و آیین مردم لرستان باید به عنوان یک هدف مهم در دستورکار فعالان حوزه فرش استان قرار گیرد. در شرایط کنونی حتی یک نقشه ثبت شده در مورد فرش لری وجود ندارد.

فرش لرستان یکی از مظلوم‌ترین هنرهای این استان است. سال‌های سال مردم لر همه اعتقادات، فرهنگ و باور خود را در فرش‌های دستباف خود به منصه ظهور می‌رساندند ولی در شرایط فعلی این ارزش در شرایط خوبی قرار ندارد. در حالی که فرش لری می‌توانست جایگاه خیلی بهتری در کشور داشته باشد و خود را در تجارت بین المللی به خوبی نشان دهد.

در شرایط کنونی حتی یک نقشه ثبت شده در باره فرش لری وجود ندارد. این درحالی است که در گذشته نقشه‌های بسیار اصیلی در حوزه فرش لری وجود داشت که می‌توانستیم با ثبت این نقشه‌ها از فراموش شدن آن‌ها جلوگیری کنیم.

از فرش لرستان باید حمایت جدی صورت گیرد. علاوه بر این‌که باید در سیاستگذاری خود یک نگاه اقتصادی به حوزه فرش داشته باشیم و به این حوزه به عنوان یک گزینه قوی در توسعه اقتصاد استان توجه کنیم. همچنین باید یک نگاه منطقه ای و بومی به این مقوله بیندازیم.

احیای فرش لری امری ضروری است. سیاستگذاری عمده ای که در حوزه فرش توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در حال پیگیری است برای احیای فرش لری انجام می‌شود و در مورد راهکارهای آن با حوزه‌های مرتبط بحث و تبادل نظر خواهد شد.

برای احیای فرش لری لازم است تشکل‌های تجاری و صادراتی حوزه فرش تقویت شوند. با قوی کردن این تشکل‌ها می‌توان برای فرش لرستان و بافندگان آن سفارش بگیریم تا این افراد بهتر به بازار ورود پیدا کنند و میزان فروش آن‌ها بالا برود.

وجود ۲۳ هزار بافنده فرش در لرستان نشان از ظرفیت بالای این هنر است که می‌تواند به تقویت فرش استان به عنوان یک ثروت با ارزش کمک کند.

باید نقشه‌های فرش استان ثبت و طرح‌های جدیدی با آن‌ها تلفیق شوند.از انجمن طراحان استان انتظار داریم به طور جدی به این قضیه ورود پیدا کنند.

علاوه بر ساماندهی وضع موجود باید بتوانیم کارگاه‌های بزرگ فرشبافی در استان راه اندازی کنیم و برای هر شهرستان برنامه ای میان مدت برای ایجاد نمایشگاه دائمی فرش داشته باشیم.

اتاق خبر امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.