نشست علمی و تخصصی شناسایی و ریشه یابی طرح ها و نقوش فرش دستباف ایران (قالی افشار شمال غرب) در دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ این نشست به همت معاونت تحقیقات و آموزش مرکز ملی فرش ایران و با همکاری دانشگاه هنر اسلامی تبریز و با حضور استادان، دانشجویان و علاقه مندان حوزه فرش دستباف برگزار شد.
بنا بر این گزارش؛ مرکز ملی فرش ایران با توجه به سیاست ترویج و بازنشر یافته های پژوهشی و در راستای توسعه و حمایت از پژوهش های علمی و کاربردی در زنجیره هنر- صنعت فرش دستباف، اقدام به برگزاری سلسله نشست هایی می کند که پس از اجرای نخستین گام در روزهای گذشته در کرج، در دومین گام میزبانی این رویداد به دانشگاه هنر اسلامی تبریز سپرده شد.
در نشست یادشده با موضوع شناسایی و ریشه یابی طرح ها و نقوش قالی افشار شمال غرب، پژوهشگر این موضوع آقای حسین قربانی در حضور اعضای نشست آقایان حسن پورنامی و سعید رونقیان و همچنین دیگر استادان این رشته همچون آقایان الله داد، وند شعاری، میرزایی و روفه گر به ارایه مباحث خود پرداخت.
در این نشست به تاریخچه ای از ایل افشار، طرحهای رایج، مواد مصرفی و انوع دارهای به کار برده شده در این مناطق، نقوش و طرح های به کار رفته در این فرشها و... اشاره شد و در انتهای نشست، پرسش و پاسخ درباره موضوع بحث نیز صورت پذیرفت.
گفتنی است؛ مرکز ملی فرش ایران آمادگی خود را برای همکاری و برگزاری این سلسله نشست ها برای دانشگاههای مرتبط با حوزه فرش دستباف که علاقه مند به برگزاری این سلسله نشست ها باشند اعلام می کند.
فهرست طرحهای پژوهشی خاتمه یافته در پایگاه اینترنتی www.incc.ir و پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی www.sid.ir موجود است.