شنبه, 01 مهر,1402

"سوزنگرد" به نمايش درآمد

"سوزنگرد" به نمايش درآمد
نمایش و آیین نقد و بررسی فیلم مستند "سوزنگرد" به كوشش مرکز ملی فرش ایران در موزه فرش ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ دراین آیین که جمعى از علاقه مندان دو حوزه فرش و سينما حضور داشتند پس از نمایش فیلم مستند "سوزنگرد"، تورج ژوله پژوهشگر فرش دستباف و معصومه نورمحمدی طراح و تهیه کننده مستند یادشده به نقد و بررسی و ارايه ديدگاه هاى خود پرداختند.
در این آیین تورچ ژوله با اشاره به قدیمی بودن موضوع سوزنگرد گفت: کمی و نبود منابع از فرش سوزنگرد باعث شده این واژه در بین مردم بویژه فعالان حوزه فرش دستباف نیز ناشناخته باشد.
وی تهیه مستند سوزنگرد را نقطه سر آغازی برای شکافتن سابقه این نوع فرش دانست و اظهار امیدواری کرد با توجه به کمبود منابع در مورد فرش سوزنگرد در آینده نزدیک فرصت کار مطالعاتی برای تحقیق عمیق تر و بیشتر در این مورد فراهم شود.
ژوله اشاره ای نیز به نگاه مثبت ژاپنی ها به فرش دستباف ایرانی داشت و گفت: مردم ژاپن نگاه متفاوتی به فرش دستباف ایرانی دارند و در اکثر معابد قدیمی آنها می توان فرش دستباف را دید. 
در ادامه معصومه نور محمدی طراح و کارگردان مستند "سوزنگرد" با اشاره به کمبود منابع تحقیقاتی در این زمینه و ناشناخته بودن فرش سوزنگرد سختی های کار و تلاش برای فرش دستباف ایران را لذت بخش دانست.
وی با اشاره به جوایز کسب شده توسط این مستند در جشنواره های بین المللی از احساسات و علایق مردمان کشورهای مختلف نسبت به فرش دستباف ایرانی به نیکی یاد کرد.
نور محمدی هدف از تهیه این مستند را معرفی فرش دستباف ایران عنوان کرد و گفت: وقتی جوایز خود را در جشنواره های مختلف دریافت می کردم خیلی برایم لذت بخش بود که توانسته بودم به سهم خودم فرش ایرانی را معرفی کنم.
براساس این گزارش؛ اکران در جشنواره سینما حقیقت، دریافت جایزه بهترین مستند کوتاه در دومین جشنواره فیلم کوتاه (موج کیش)، برگزیده شدن درجشنواره «زیروپلاس» روسیه، راه یافتن به بخش مسابقه جشنواره «تور فیلم؛ ریگا» لیتوانی، راه یافتن به جشنواره فیلم هنر بدون توقف از جمله توفیق هایی است که مستند سوزنگرد بدانها دست یافته است.
 
قابل ذکر است؛ این مستند قصه فرش معروفی از دوره صفویه را که از ایران به ژاپن رفته به تصویر کشیده است.
فیلم مستند «سوزنگرد» فرشی بسیار نفیس و زیبا متعلق به دوره صفویه است که به کشور ژاپن راه پیدا می کند و پس از آن هر ساله در مراسم آیینی به نام «گیون ماتسوری» در شهر کیوتو به ارابه ای آویخته و به عنوان نماد زیبایی و قدرت به نمایش گذاشته می شود.
این فیلم مستند 30 دقیقه ای در پی بیان اسم واقعی این دسته از قالی هاست که به پولونز در جهان شناخته می شوند و همچنین نقش، طرح و نوع تکنیک خاصی که در این گروه از قالی ها بکه ار رفته است را بررسی می کند.
گفتنی است؛ این فیلم مستند به تهیه کنندگی و کارگردانی معصومه نور محمدی، تصویر برداری رضا محمدی و تدوین حمید نجفی راد با همکاری مرکزملی فرش ایران و همت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تولید شده است.
خبرنگار آزمایشی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.