بازدید راهنمایان گردشگری از کارگاههای قالیبافی و آشنایی با فرهنگ و رسوم مردمان منطقه و پذیرایی با انواع غذاهای بومی ومحلی، از برنامه هایی ست که در تور گردشگری فرش دستباف کلاردشت انجام شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، نخستین تور گردشگری فرش دستباف منطقه کلاردشت با همکاری خوشه فرش دستباف و انجمن راهنمایان گردشگری استان و به منظور توسعه گردشگری فرش منطقه برگزار شد.
خوشه های های کسب و کار مجموعه ای از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط بوده که در یک منطقه جغرافیایی متمرکز شده و دارای فرصت ها و چالش های مشترکی هستند. فرآیند توسعه خوشه فرش دستباف استان مازندران بیش از یکسال است که با نظارت شرکت شهرک های صنعتی استان آغاز شده و هدف آن بهبود وضعیت صنعت قالی بافی مازندران است.
کامران علی پور معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی مازندران گفت : فرآیند توسعه خوشه فرش دستباف استان بیش از یکسال است که با نظارت شرکت شهرکهای صنعتی آغاز شده است، افزود: یکی از مهمترین مشکلات صنعت قالیبافی استان، نبود برند و معرفی نشدن قالی مازندران به علاقمندان این کالای اصیل ایرانی است به همین دلیل بهره گیری از پتانسیلهای گردشگری بمنظور ایجاد برند قالی دستباف مازندرانی در برنامه عملیاتی توسعه خوشه فرش استان گنجانده شده است.
یکی از مهمترین مشکلاتی صنعت قالی بافی استان نبود برند و معرفی نشدن قالی مازندران به علاقه مندان این کالای اصیل ایرانی است. در همین راستا بهره گیری از پتانسیل های گردشگری به منظور ایجاد برند قالی دستباف مازندرانی در برنامه عملیاتی توسعه خوشه فرش استان گنجانده شده است. قلی پور کنعانی با بیان اینکه بازدید از کارگاههای قالیبافی، آموزش قالیبافی و اقامت در محیط سنتی میتواند یکی از جاذبههای اصلی مازندران باشد، افزود: در آینده با حمایت خوشه فرش دستباف استان، برنامه ریزی جهت برگزاری تورهای گردشگری فرش، با حضور گردشگران داخلی و خارجی صورت میپذیرد. در این تور یک روزه، انواع قالی و صنایع دستی منطقه کلاردشت به گردشگران معرفی شد که تعدادی از گردشگران اقدام به خرید قالی، گلیم و سایر بافتههای سنتی کردند.