دکتر علی حصوری و محمد علی بابایی به عنوان چهره های جاودان فرش در دومین دوره اهدای تندیس جاودان فرش ایران معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، دومین مراسم تقدیر از پیشکسوتان فرش ایران روز چهارشنبه با حضور فرشته دستپاک رئیس مرکز ملی فرش ایران، محسن شیخ الاسلامی و محمد انشایی معاونان میراث فرهنگی و صنایع دستی اداره کل میراث استان تهران، پریسا بیضایی مدیر موزه فرش، و جمعی از پیشکسوتان و تولید و صادر کنندگان این محصول در موزه فرش تهران برگزار شد.
دکتر علی حصوری و محمد علی بابایی به عنوان چهره های جاودان فرش در دومین دوره اهدای تندیس جاودان فرش ایران معرفی شدند تندیس جاودان دکتر علی حصوری که به دلیل بیماری، کهولت و دشواری سفر موفق به حضور در این مراسم نشده بودند، به دکتر سیروس پرهام تقدیم شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در این مراسم با بیان این که همدلی و کنار هم بودن مسئولان و هنرمندان در این صنعت می تواند به رشد فرش ایران کمک کند گفت: فرش سومین کالای استراتژیک برای کشورمان محسوب می شود.
فرشته دستپاک خاطر نشان کرد: فرش دستباف کشورمان حامل فرهنگ و هنر ویژه ای است و ما نتوانسته ایم در گذشته و حال میراث دار خوبی برای این محصول باشیم.
وی اظهار کرد: هر منطقه ایران یک فرش خاص خود دارد چنین بیان کرد: در این زمینه با اتکا به همه ظرفیت ها و تبلیغات باید هنر و اصالت خود را به سایر کشورها عرضه کنیم.
وی با بیان این که هیچ کشوری ظرفیت و توان هنرمندان فرشباف ایران را ندارد ادامه داد: برخی کشورها از جمله نپال، افغانستان، ترکیه و مراکش توانسته اند در چند سال اخیر با حمایت دولت های خود به تولید فرش دستباف خود رونق دهند.
دستپاک افزود: در حال حاضر ایران 30 درصد فروش بازار فرش دستباف خود را از دست داده است. باید برای رسیدن به جایگاه قبل خود طرح و برنامه های مدونی بدهیم که این موضوع فردی نبوده بلکه با حمایت تولید کنندگان و صادر کنندگان فرش محقق خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی استان تهران نیز در این مراسم اظهار داشت: این گردهمایی در حوزه فرهنگ و هنر اقدامی شایسته برای ارج نهادن به پیشکسوتان خواهد بود.
محسن شیخ الاسلامی با بیان این که فرش اصیل ترین و زیباترین موضوع فرهنگی کشورمان به حساب می آید گفت: با این مولفه فرهنگی توان و ذوق اصیل هنر و تمدن ایران در دنیا قابل شناخت است و از وظایف جدی موزه ها توجه به امر آموزش و پژوهش و بازنمایی فرهنگ ملت ها است.
مدیر موزه فرش نیز در این مراسم گفت: این گردهمایی برای دومین سال پیاپی برگزار شد که هدف آن تکریم و منزلت هنرمندان فرش خواهد بود.
پریسا بیضایی ادامه داد: اهداف این گردهمایی توجه به نقشه، طرحها، رنگ، خلق قالی و قالیچه های تاثیر گذار، ترویج افکار و اندیشه مثبت در فرش و ایجاد موج جدید در پیشرفت متخصصان است.
وی بیان کرد: نخستین دوره تندیس جاویدان فرش سال گذشته همزمان با چهلمین سال تاسیس موزه برگزار که در آن سیاوش آزادی، سیروس پرهام و شیرین صور اسرافیل تجلیل شدند.
موزه فرش ایران همچنین از تصمیم بر اختصاص دائمی یکی از دیوارهای موزه برای نصب تصاویر این چهرههای نامدار خبر داده است تا نام و چهره آنان همواره در معرض دید بازدیدکنندگان موزه قرار داشته باشد.
گفتنی ست انتخاب این چهرهها در گرایشهای مختلف ازجمله پژوهش، بافت، طراحی، مرمت، مجموعهداری و موارد مرتبط صورت میپذیرد.