یکشنبه, 06 فروردین,1402

صنعت فرش‌بافی باید دوباره در یزد احیا شود

صنعت فرش‌بافی باید دوباره در یزد احیا شود
مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد بر لزوم احیای صنعت فرش دستباف در استان یزد تاکید کرد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد بر لزوم احیای صنعت فرش دستباف در استان یزد تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حبیب‌الله کارگر در جلسه بررسی مشکلات فرش استان یزد اظهار داشت: نیاز است صنعت فرش‌بافی در استان یزد احیا شود و برای تحقق این امر باید از اتفاقات گذشته درس بگیریم و ناکامی‌های امروز را در گذشته جست‌وجو نکنیم.

وی عنوان کرد: در سال‌های قبل در یزد در هر خانواده یک یا دو بافنده فرش داشتیم اما اکنون کمتر جوانی پیدا می‌شود که علاقه به بافت فرش نشان دهد در حالی که این هنر از صنایع دستی اصیل استان یزد به شمار می‌رود.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه احیای هنر صنعت فرش‌بافی تاکید کرد و بیان داشت: اگر در این زمینه فرهنگ سازی شود، موفق‌تر خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: فنی و حرفه‌ای استان یزد هم‌اکنون آمادگی لازم برای آموزش فرش‌ بافی را دارد و آموزش‌های ما نیز بازار محور است.

کارگر با بیان اینکه در بسیاری از صنایع، آموزش‌ها بازار محور شده است، خاطرنشان کرد: این اقدام نتایج بسیار خوبی نیز دارد و در حوزه فرش می‌توان با توجه به بازار و تقاضای مشتریان، آموزش‌های مختلف در زمینه فرش و تابلوفرش ارائه داد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد بیان کرد: برای احیای صنعت فرش‌بافی، تمام توان و امکانات خود را به کار می‌گیریم تا در خدمت صنعت فرش استان یزد باشیم.

یکی از تولیدکنندگان فرش دستباف استان یزد نیز در این جلسه اظهار داشت: فرش باید با مواد اولیه خوب تولید شود و اینکه در شنیده شده باید فرش یک‌بار مصرف تولید کنیم، تبعات بسیار بدی در بازار خواهد داشت.

محمد عباسی تاکید کرد: فرش دستباف برآمده از فکر و اندیشه و هنر است به همین دلیل باید همه چیز دست به دست هم بدهد تا فرش تولیدی از هر لحاظ مرغوب و کیفی باشد.

وی بر نگاه ویژه مسئولان امر به بافت فرش با کیفیت تاکید کرد و افزود: فرش دستباف شناسنامه استان یزد است و فرش تولیدی در این استان باید مرغوب و با کیفیت باشد.

عباسی همچنین خواستار ارائه تسهیلات با نرخ سود کمتر به بافندگان فرش و دارندگان کارگاه‌های فرش بافی در استان یزد شد و اظهار امیدواری کرد: با ارائه تسهیلات مناسب و نظارت حقیقی بر وام‌ها همچنین توجه به صنعت فرش بافی، فرش دستباف یزد رونق پیدا کند.

معاون هماهنگی دفتر امور اقتصادی استان یزد نیز در این جلسه اظهار داشت: باید با توجه به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، بازبینی از تمام فرصت‌ها و تهدیدهای فرش دستباف صورت گیرد و با یک برنامه ریزی مدون استانی، شاهد بهبود وضعیت فرش دستباف در استان یزد باشیم.

کارشناس ارشد تامین اجتماعی استان یزد نیز در این جلسه با اشاره به بیمه قالیبافان اظهار داشت: بر اساس قانون، کلیه کارگاه‌ها و استادکاران، بافندگان، طراحان،‌ رنگرزان و دست اندرکاران فرش دستباف مشمول بیمه قالیبافان هستند .

صنعتی عنوان کرد: از نظر تامین اجتماعی، محدودیتی برای پرداخت حق بیمه وجود ندارد به شرط آنکه مجوزهای لازم در این زمینه به اداره تامین اجتماعی تسلیم شود.

وی خاطرنشان کرد: در استان یزد در حال حاضر 22 هزار و 339 نفر بیمه شده قالیبافی هستند که این آمار 11هزار نفر اضافه‌تر از برنامه است.

استفاده از تسهیلات قالیبافان در مصارف دیگر، بیمه‌های شده‌های غیرواقعی طرح بیمه قالیبافان، مشکلات طراحان فرش، مالیات و ... برخی دیگر از مسائل مطرح شده در این جلسه بود.

اتاق خبر امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.