نخستین جشنواره فرش دستباف راور گشایش یافت. در این نمایشگاه که با حضور جمعی از تولیدکنندگان و فعالان فرش استان همراه بود تمبر یادبود این جشنواره رونمایی و امضا شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران ، نخستین جشنواره فرش دستباف راور با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران ، نمایندگان مجلس ، استاندار ، فرماندار ، معاون استاندار ، رییس اتاق بازرگانی استان و ... گشایش یافت.
مالک اژدری فرماندار راور ضمن تشکر از تمامی بزرگان و اساتید فرش کشور و مسئولین که در نخستین جشنواره فرش دستباف راور شرکت کردند؛ افزود: یکی از مولفه های مهم جهت تولید و اشتغال داشتن نیروی انسانی کارآمد و خلاق است که با توجه به اینکه بافت فرش در راور قدمت دیرینه ای دارد و این شهرستان از قدیم الایام در بخش تولید مصالح، رنگرزی و بافت قالی خودکفا بوده است باید از این پتانسیل استفاده شود.
وی گفت: سابقه فرش راور باید مورد توجه همگان قرار گیرد چرا که قالی کرمان برنداش قالی راور است و با قالی راور شناخته می شود.
فرماندار راور در ادامه عنوان کرد: بیش از ۴۰۰۰ بافنده در شهرستان راور در امر قالیبافی فعالیت دارند و مهمترین دغدغههای آنها نداشتن بیمه است که از تامین اجتماعی و مسئولین میخواهیم که سهمیه خوبی برای این عزیزان در نظر بگیرند.
ایشان در پایان گفت: با همت و تلاش همگان آینده فرش راور روشن خواهد بود.اژدری در انتها درخواست ثبت ملی و جهانی آواها، نواها و نقشه خوانی قالی راور را داشت.
دهقان معاون استاندار کرمان در نخستین جشنواره فرش دستباف راور گفت: ۲۰۰ هزار نفر قالیباف در استان کرمان داریم که از این طریق برای خانواده های خود ارتزاق می کنند.
وی به اختصاص یک میلیارد تومان جهت امر آموزش قالی بافی در استان کرمان اشاره و بیان کرد: در این رابطه به راور نگاه ویژهای داریم.
پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در نخستین جشنواره فرش دستباف راور با اشاره به اینکه تولیدکنندگان فرش در راور مظلوم واقع شدند گفت: تامین اجتماعی بیمه قالیبافان را در اولویت قرار دهد.
وی افزود: خوشبختانه فرش راور بهعنوان یک فرش باکیفیت در کشور و در دنیا معرفی شده است.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه کارگاههای کوچک و بزرگ زیادی در راور وجود دارد و تقریبا توسعه کمی فرش در راور ایجاد شده است گفت: حلقههای نیاز تولید فرش در راور را هم باید ایجاد کرد و مرکز ملی فرش وظیفه حمایت از تولیدکنندگان فرش را دارد که یکی از وظایف اصلی آن توسعه هنر- صنعت فرش در کشور است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در نخستین جشنواره فرش دستباف راور گفت: با توجه به اینکه فرش در استان کرمان قدمت دیرینه ای دارد اما متاسفانه این استان موزه فرش ندارد.
وی افزود: بر اساس پیگیریهای صورت گرفته جهت بیمه قالی بافی بافندگان، این عزیزان می توانند از این پس تحت پوشش بیمه عشایری و روستایی قرار گیرند و در بحث درمان هم تحت پوشش بیمه سلامت باشند.
فرشته دستپاک افزود : طبق دیداری که با سفیر چین در ایران داشتیم ایشان تاکید کردند سفیر فرش دستباف ایران خواهد بود و برای فرش های راور و کرمان هم بازاریابی خواهد کرد. امروزه در هر قسمت هنر- صنعت فرش سرمایه گذاری شود سودآور است.
حجت الاسلام تویسرکانی امام جمعه راور در نخستین جشنواره فرش دستباف راور ضمن خیر مقدم به مهمانان در این جشنواره به قدمت دیرینه این حرفه در شهرستان راور اشاره کرد و تاکید کرد: امروزه در هر قسمت صنعت فرش سرمایه گذاری شود سودآور است.
وی ضمن تشکر از برگزار کنندگان نخستین جشنواره فرش از مسئولین خواست با پرداخت تسهیلات به واحدهای تولید مصالح و ریس از بافندگان نیز در زمینه های مختلف حمایت نمایند.
تویسرکانی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار تولید با کیفیت فرش با مصالح مرغوب شد تا در فروش و بازاریابی موفق تر بود.
در ادامه این مراسم با حضور امام جمعه، دکتر دهقان معاون استاندار کرمان، اژدری فرماندار راور، رئیس مرکز ملی فرش ایران، پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور، حسینی نژاد رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ، معاون امور اقتصادی و بازاریابی و جمعی از پیش کسوتان، تجار، تولیدکنندگان، محققان واساتید کشوری و استانی فرش دستباف از جمله خانم صوراسرافیل، اربابی و گلاب زاده از کرمان از تمبر نخستین جشنواره فرش دستباف راور رو نمایی شد و از فعالین در عرصه فرش دستباف کرمان و راور تجلیل شد.