ﺳﻪشنبه, 16 خرداد,1402

یک تیتر و هزار معنا / خرمشهر را خدا آزاد کرد

یک تیتر و هزار معنا / خرمشهر را خدا آزاد کرد
روزنامه اطلاعات، در شماره 16709، مورخه 11 اردیبهشت 1361 شمسی، عملیات آزادی خرمشهر و عبور از رودخانه کارون را به عنوان «الی بیت المقدس» معرفی کرد و این گونه، نامِ عملیات منجر به آزادسازی خرمشهر، در حافظه تاریخی کشور، «الی بیت المقد...

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، این روز در تقویم جمهوری اسلامی ایران، به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی نام گذاری شده است.

در سراسر سال های پر افتخار دفاع مقدس، روزهای بزرگی به ثبت رسیده است که عظمت و اهمیت آن همواره در اذهان باقی خواهد ماند و سوم خرداد، روز آزادسازی خرمشهر در خلال جنگ تحمیلی

تیتری از کل تفکر حضرت امام که در قالب گفتمان انقلاب اسلامی است که کارهای بزرگی که ما باورمان نمی‌شد، انجام شد و اگر امروز بخاطر خدا، اراده کنیم و با تدبیر و اندیشه هم حرکت کنیم به سرعت موفق می‌شویم و حضرت امام بیشتر به این نکته اشاره داشت که شما با نداشته‌هایتان کاری کردید که دنیا متحیر ماند و از طرف دیگر هم گفت که مغرور نشوید و بدانید که بدون خدا هیچ هستید و اگر اراده او نباشد هیچ موفقیتی حاصل نمی‌شود و این یک جمله امام یک کد به عنوان تابلو و قالب کلی گفتمان انقلاب که خودشان بنیان‌گذار آن هستند فرمودند.

در سخنان ايشان هيچ واژه‌اي به اندازه‌ي خدا و لطف خدا وجود ندارد. ايشان همواره تذكر مي‌داد كه مراقب باشيم، غرور بر ما فائق نشود. حتي در فتح خرمشهر هم ايشان به كساني كه در اوج شادي و غرور از اين فتح بزرگ بودند، تلنگر زدند كه خرمشهر را خدا آزاد كرد. اين به اين معناست كه اگر خداوند نمي‌خواست حتي جايي كه 10 برابر نيرو وجود داشت، ممكن بود اين فتح اتفاق نيفتد.

فتح خرمشهر يك عامل مهم به نام جهان آرا داشت

شهيد جهان‌آرا در خرمشهر يك فرمانده نظامي و يك فرد روحيه‌دهنده به بقيه نيروها بود. زمان جنگ در خرمشهر جاي نيروها با محل انبار مهمات فاصله داشت. يك روز وقتي نيروهاي توپخانه به شهيد جهان‌آرا مي‌گويند كه ما هم مي‌خواهيم در جنگ حضور و وظيفه‌اي را به عهده داشته باشيم شهيد به آنها مي‌گويد اصلاً فكر نكنيد كه چون در خيابان‌ها نيستيد كاري انجام نمي‌دهيد، اصلي‌ترين كار جنگ همين جايي است كه مهمات را نگهداري كنيد، چون اگر مهماتي نداشته باشيم، نمي‌توانيم مقابل دشمن بايستيم. حضور ايشان در همه جا مثبت و سازنده بود و يكي از دلايل فتح خرمشهر وجود شهيد بود. شب‌ها نگهباني مي‌داد و خودش اولين نفري بود كه مهمات را حمل و پخش مي‌كرد.

«خرمشهر، کو جهان آرا؟» روایت‌های صغرا کبری نژاد، همسر این سردار مقاوم و شهید، از آشنایی درباره او را شامل می شود. کتاب بر پایه گفت وگو شکل گرفته و اکبر نژاد در آن از فعالیت های قبل از انقلاب خود، تجربه های زندان و آشنایی با جهان آرا ، ابعاد شخصیتی، حضور جهان آرا در جبهه های جنگ و شهادت او و... می‌گوید.

در بخشی از کتاب آمده است: «پیوند جهان آرا و خرمشهر به نظر من به خاطر علاقه زیادی بود که محمد به خرمشهر داشت. جهان آرا می گفت مردم خرمشهر مظلوم واقع شده اند. به آن ها کمکی نشد. تجهیزاتی نیامد.

 

بندری به انتظار خرمی نشسته

در کنج خلیج فارس

با مردمی رنجور

نخل های سوخته

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.