فرح ناز رافع رییس مرکز ملی فرش ایران، محرم زاده نماینده مردم شریف هریس در مجلس شورای اسلامی و جلیلوند فرماندار از کارخانه رنگرزی این شهرستان دیدار کردند. .
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، رئیس مرکز ملی فرش ایران درجلسه بررسی راهکار برون رفت از رکود صادرات فرش هریس با بیان این که فرش دستباف آمیختگی صنعت و هنر است و میراثی برای جوانان آینده محسوب میشود، اظهار داشت: فرش دستباف یک میراث کهن ایرانی است و ایران را با هنر فرش دستباف و هر یس را با برند فرش هریس در دنیا میشناسند وبرند بودن فرش هریس برای همه شناخته شده است .
وی ادامه داد: وضع موجود فرش اران نامناسب است و مشکلات این بخش در دو بخش قابل حل هست بخش اول دولت و بخش دوم مردم منطقه هست .نگاه حاکمیت به فرش بسیار کم توجه هست چون سالیان متمادی ست که مورد بی عنایتی و بی توجهی قرارگرفته است.فرش هریس جزو فرشهای هایی است که از لحاظ رنگ ونگاروبافت سنتهای روستایی و اصیل ایرانی منحصر به فرد است. در فرش هریس هم کارگاههای متمرکز وهم غیرمتمرکز خانگی باید مورد پشتیبانی دولت قرارگیرد این پشتیبانی هم باید از لحاط رفاهی کارگران وبافنده گان وهم از لحاظ اقتصادی فروشندگان فرش باشد. هنر فرش از لحاظ قیمت هیچ قیمتی نمی توان برایش گذاشت چون فرش یک هنر هست و هنرهرگز قیمتی ندارد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران موانع زنجیره ارزش فرش دستباف راعدم موجود زیرساخت بازاری ، توزیع مواداولیه و حقوق و دستمزد تولیدکنندگان عنوان کرد.
وی خاطر نشان کرد حداقل برای شناساندان فرش هریس در صنعت توریسم باید یک نمایشگاه فرش کوچک مقیاس در فرمانداری هریس ایجاد گردد. احیای فرش هریس احیای شهرستان هست پس تمامی مسئولین منطقه باید دراحیای این صنعت هنری نهایت تلاش را بکندو برای این کار نیاز به برگزاری جشنواره وهفته فرهنگی با عنوان هنر صنعت فرش هریس با مساعدت مرکز ملی فرش ایران هست.
رافع ادامه داد: با توجه به امکاناتی که ایجاد شده درحال حاضر می توان بدون بیمه پایه تمامی بافندگان وتولیدکنندگان فرش را بیمه تکمیلی کرد .
وی افزود: برای شناسنامه دارکردن فرش هریس و فعالیت درنمایشگاههای بین الملی مرکز ملی فرش ایران اماده حمایت از این هنر صنعت می باشد و برای بوم گردی برای شهرستان اگر نمایشگاه دایمی فرش هریس راه اندازی شود مرکز ملی فرش ایران حمایت مالی خواهد کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین بر توجه بیشتر صندوقها و دستگاههای مرتبط با تسهیلات از جمله صندوق کارآفرینی امید، مشاغل خانگی وزارت کار و تسهیلات کارا برای کمک به ارتقاء بهتر هنر صنعت فرش دستباف تاکید کرد.
جلیلوند فرماندارهریس هم دراین جلسه خواستار حمایت از بافندگان و تولید کنندگان و شناسنامه دارکردن فرش هریس شد وگفت: فرش هریس باید درخود هریس بافته شود نه در سایراستانها یا کشورها بنام فرش هریس .تاریخ فرش هریس باید احیا شود و دانشکده فرش هریس که چندین سال هست که تعطیل می باشدباید توسط دانشگاه هنرهای اسلامی استان مجددا احیا و فعال گردد تا بتوانیم این هنر صنعت را پابرجا نگه داشته و رونق دهیم.
محرم زاده نماینده مردم اهر وهریس نیز خواستار ایجاد کارگاههای قالی بافی متمرکز برای احیای صنعت فرش هریس را ضروری دانست و گفت: در این راستا می توان از پتانسیل های مراکزعلمی از جمله دانشگاه ازاد هریس واحیا دانشکده فرش و همچنین استفاده از مادران قالی باف برای اموزش دراین مراکز برای جوانان شد.
وی خواستار ایجاد اتحادیه صنفی تولیدکنندگان فرش هریس در این شهرستان شد وگفت: برای رونق فرش هریس با ایجاد اتحادیه صنفی می توان مستقیما فرش را از تولیدکننده وبافنده به دست مصرف کننده بدون واسطه با نازلترین قیمت رساند ودر کناررونق صنعت گردشگری درشهرستان ایجاد نمایشگاه دایمی فرش هریس از ضروریات این امرمی باشد و بایستی نسبت به ایجاد نمایشگاه دایمی فرش درهریس با توجه به اتمام بزرگراه تبریز اهر ومتعاقب ان احداث بزرگراه تبریز به باکو که دردستور کارمی باشد که برای صادرات فرش هریس این نمایشگاه لازم می باشد.
درپایان این مراسم از دانشکده فرش هریس وکارگاه رنگرزی سنتی و گیاهی در روستای ترکایش هریس با حضوررئیس مرکز ملی فرش ایران بازدید شد.