دکتر زهرا مدرس دانشگاه و بنیان گذار شرکت بهین تاج هنر (بُته): دنیای امروز دنیای ایدهها است، بسیاری از کسبوکارهای موفقِ حال حاضر، محصول ایدهپردازی افرادی بلندپرواز و ریسک پذیر است.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، دکتر زهرا احمدی، مهندسی نساجی از دانشگاه صنعتی امیر کبیر، فرصت مطالعاتی را در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی گذرانده و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر ، دانشکده هنرهای کاربردی و گروه فرش می باشد وی بیش از 21 سال است که در حوزه فرش دستباف به صورت تخصصی فعالیت می کند و تخصص اصلی او رنگرزی و الیاف شناسی است. وی دوره های آموزشی تخصصی متعددی را علاوه بر دانشگاه، در استان های مختلف برای ذینفعان فرش برگزار کرده و هم زمان رئیس کمیته کارشناسان رسمی فرش دستباف دادگستری است و به جهت فعالیت در این شاخه، دروس مدیریتی و کنترل کیفیت را نیز ارائه می دهد.
احمدی در مصاحبه با خبرنگار مرکز افزود: دنیای امروز دنیای ایدهها است، بسیاری از کسبوکارهای موفقِ حال حاضر، محصول ایدهپردازی افرادی بلندپرواز و ریسک پذیر است.
وی گفت: با بررسی دقیق مدل کسب وکارهای هنری و مقایسه با مدل های استارت آپی، نخست متوجه محدود ماندن خلاقیت و نوآوری در این کسب وکارها و عدم نفوذ نوآوری در مدل های کسبوکار این حوزه خواهیم بود، این مورد باعث شده تا محصولات متنوع بسیاری طراحی و بعضا تولید شوند ولی نتوانند در بازارها جایگاهی یابند از این رو کسب وکارهای حوزه هنر به سختی شکل گرفته و بیشترِ آنها از بین می روند.
بنیان گذار شرکت بهین تاج هنر (بُته) ادامه داد: در حوزه فرش دست باف برای ایجاد فضای پویا، جذب جوانان و فکرهای نو، لازم است مسیر جدیدی طراحی شود، بسیاری از افرادِ تازهکار ذهنشان سرشار از ایدههای بدیع است، اما سرمایه یا تخصص کافی ندارند تا بتوانند این ایدهها را عملی کنند.
وی افزود: شتاب دهنده بهین تاج هنر (بُته)، به عنوان مرکز نوآوری و خلاقیت در فرش دستباف و شناسایی استعداد ها و توانمندی های دانشجویان، هنرمندان و فعالان این حوزه راه اندازی شد.
احمدی گفت: هدف شتابدهنده بُته شناسایی ایدههاست تا سرمایه، افراد متخصص و مشاورههای لازم را برای کار ایده پردازان در اختیارشان قرار دهد و برای آنها این فرصت را ایجاد کند تا در زمان معلوم، ایدهی خود را به مرحلهی عمل برسانند، این واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه هنر واقع شده است و اهداف اصلی این شتابدهنده آموزش و تربیت نیروی خلاق و نوآور در بین دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های هنری در زمینه مدل های کسبوکار، آموزش و تقویت مهارت های کار تیمی و تشکیل تیم های استارت آپی و کارآفرینی کمک به شکل گیری زیستبوم کارآفرینی در بین فعالین عرصه فرش دست باف و صنایع دستی می باشد.
زهرا احمدی در پایان مصاحبه افزود: یکی از راه های رسیدن به اهداف، استفاده از فضای نمایشگاه ها جهت معرفی این واحد فناور است.
وی همچنین در خصوص بیست وسومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار تهران که از تاریخ ۱۹ الی ۲۲ آذر ۱۴۰۱ برگذار شد، افزود: شتابدهنده بُته در پارک علوم و فنون صنایع خلاق حضور پیدا کرد، هدف اصلی این نمایشگاه که در هفته پژوهش برگزار شد ارائه دستاوردهای محققان، پژوهشگران و فناوران، شناخت نیازهای پژوهشی و فناوری و ارتقای قدرت رقابت، تجاری سازی فناوری و ایجاد ارتباط بین مراکز علمی و فناوری بود. فرصت مناسبی بود تا علاقه مندان فعالیتهای نوآورانه و خلاق به این واحد مراجعه و کسب اطلاعات نمایند.
دکتر احمدی اعلاک کرد اولین رویداد ملی استارتاپی فرش دستباف با حمایت نهادهای مختلف از جمله مرکز ملی فرش ایران در زمستان سال جاری برگزار خواهد شد که از جمله مهمترین اهداف این رویداد: کشف توانمندیها، استعداد و خلاقیت دانشجویان، علاقمندان و هنرمندان فعال در حوزه فرش دستباف است.
وی در پایان ادامه داد: در این رویداد استارتاپی ایدههای نوآورانه و خلاق و همچنین کسب و کارهای نوپا در تمام حوزههای مرتبط با فرش دستباف از جمله: فرش و گردشگری، فرش و اشتغال، فرش، مبلمان و دکوراسیون داخلی، فرش و موسیقی، فرش، تجارت و رمز ارزها، فرش، پوشاک و مد، فرش، زیبا سازی شهر و تولید محتوای فرش و… مورد پذیرش قرار میگیرد.
پس از دریافت ایده ها، شرکت کنندگان در کارگاههای آموزشی مختلف برای تقویت ایده های خود، آموزش میبینند و در روز اختتامیه پس از ارائه نهایی، تیمهای برتر توسط داوران انتخاب و تقدیر قرار خواهند گرفت.
زمانبندی برگزاری
• آخرین مهلت ارسال ایده ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
• جلسه ارائه و داوری اولیه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
• اختتامیه و داوری نهایی ۱ اسفند ۱۴۰۱
از همۀ علاقه مندان برای شرکت در رویداد دعوت به عمل می آید.
لینک مستقیم شرکت در رویداد جهت ارسال ایده ها:
https://survey.porsline.ir/s/NKLMCBwc