ﺳﻪشنبه, 08 فروردین,1402

سمینار فرش دستباف خراسان شمالی برگزار شد

سمینار فرش دستباف خراسان شمالی برگزار شد
سمینار فرش دستباف استان خراسان شمالی با هدف ارتقای دانش علمی و تخصصی متولیان و ذینفعان حوزه فرش دستباف این استان برگزار شد.

سمینار فرش دستباف استان خراسان شمالی با هدف ارتقای دانش علمی و تخصصی متولیان و ذینفعان حوزه فرش دستباف این استان، با موضوع "چگونگی ارتقای جایگاه کمی و کیفی هنر-صنعت فرش دستباف خراسان شمالی" و به همت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ در آغاز این سمینار، رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان خراسان شمالی با بیان ویژگی ها و توانمندی های فرش خراسان شمالی هدف از برگزاری این همایش و کارگاه آموزشی را بهبود هنر- صنعت فرش دستباف در استان و انگیزه بخشیدن به فعالان این حوزه عنوان کرد.
یحیی نیکدل افزود: این کار برای اولین بار با مشارکت دانشگاه دولتی در دانشکده هنر دانشگاه دولتی بجنورد و با همراهی استانداری برگزار شد.

مدیر کل امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز در این سمینار گفت: در استان خراسان شمالی صنعت بافت قالی و قالیچه، سفره کردی، نمد مالی در کنار قالی بافی فعال است. 

موفق ادامه داد: فرش کردی خراسان شمالی با 11 نقش و ترکمنی با 9 نقش در یونسکو به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه 108 تعاونی بافت فرش و 7 تشکل و اتحادیه در استان وجود دارد، گفت: تا کنون 3 هزار و 80 مورد جواز خانگی در حوزه فرش صادر شده است.
وی نبود تبلیغات مناسب برای صنایع داری و نداشتن برند برای فرش خراسان شمالی را یک آسیب جدی برای صنعت فرش استان برشمرد.
در ادامه این سمینار دکتر سیدجلال الدین بصام به بیان سخنان خود درباره لزوم برنامه ریزی برای آینده فرش دستباف خراسان شمالی پرداخت.

رییس مرکز علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه گفت: بررسی دقیق فرصت ها، قوت ها و نیز ضعف ها و تهدیدهای هنر- صنعت فرش دستباف در این استان برای رسیدن به برنامه ریزی مناسب ضروری است.

تورج ژوله نیز به عنوان پژوهشگر فرش ایران در سخنانی با اشاره به بازدید خود از فرایند فرشبافی در راز و جرگلان، نسبت به انحراف در نوع نگاه به فرشبافی در منطقه هشدار داد.

سرپرست مرکز ملی فرش ایران نیز در این سمینار در سخنانی با اشاره به کاهش صادرات فرش در سالهای اخیر، کاهش تقاضای جهانی فرش دستباف، افزایش کالاهای جانشین و مکمل، اشباع شدن برخی از بازارهای سنتی مانند آلمان، ناآگاهی از سلایق بازار، تطابق نداشتن با نیاز مصرف کنندگان، وقوع بحران های مالی در اروپا، وقوع بحران های سیاسی در خاورمیانه و کاهش تعداد نیروی کار را از مهم ترین علل این کاهش صادرات عنوان کرد در عین حال از توقف این روند کاهشی در سال جاری و آغاز روند افزایشی صادرات خبر داد.
حمید کارگر درباره برندسازی فرش دستباف خراسان شمالی نیز گفت: برند سازی به صورت دستوری اتفاق نمی افتد بلکه باید براساس پیشینه تاریخی و هویت های منطقه ای شکل بگیرد و خراسان شمالی این توانمندی را به لحاظ داشتن قومیت های مختلف کرد، ترک، ترکمن ، تات و فارس دارد.
وی افزود: خراسان شمالی می تواند با تکیه بر این توانایی و سابقه تاریخی به احیا، بازنمایی و بازآفرینی طرح ها و نقوش قدیمی بپردازد و برند خاصی را برای فرش خراسان شمالی به همراه داشته باشد. 
وی همچنین در بخش دیگر سخنان خود با موضوع "بایسته های امروز فرش ایران و نقش فرش در دیپلماسی هنری" گفت: فرش ایرانی می تواند ابزاری شایسته در دیپلماسی هنری کشورمان باشد.

شایان ذکر است در پایان این سمینار افزون بر تقدیر از برخی فعالان فرش دستباف خراسان شمالی، مهمانان سمینار به پرسش های حاضران پاسخ دادند.

اتاق خبر امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.