رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان از افزايش كارگاههاي فرش دستباف در استان خبر داد.
به گزارش ایسنا؛ ليلا باغبان، در حاشيه برگزاري کارگاه-استودیوی فرش دستباف کشور اظهار كرد: بافت نشان كارخانجات و بنگاههاي تجاري بر روي فرش دستباف را مفيد ميدانم زیرا حمايت اين موسسات از اين هنر تاريخي ضروري است.
وي افزود: در زمينه بازاريابي و تبليغات اين صنعت- هنر نيز دچار ضعف در بازارهاي داخلي و خارجي هستيم و يكي از دلايل آن نيز عدم رغبت توليد كنندگان و فروشندگان براي هزينه كردن در اين زمینه است.
رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان درباره مشكلات اين حرفه، اظهار كرد: بخشي از اين معضلات مربوط به مسائل عمومي توليد در كشور به خصوص بحث تحريمها است و بخشی نيز به دليل ضعف در بازايابيهاي جهاني است.
باغبان افزود: كشورهاي هند و پاكستان به دليل استفاده از نيروي كار ارزانتر و همچنين بازاريابي مناسب مشتريان جهاني را به سمت خود جذب كردهاند.
وي يادآور شد: البته يكي از دلايل كاهش صادرات فرش ايراني ركود نسبي در بازار جهاني است، زیرا اين كالا در خارج از كشور کالای لوكس محسوب شده و با كاهش درآمدها تمايل به خريد آن نيز كم ميشود.
رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با بيان اينكه در بازار داخلي خريد فرش دستباف كاهش داشته است، افزود: يكي از عوامل اين امر جايگزيني فرش ماشيني با نوع دستباف آن است.
باغبان گفت: به دليل زندگي آپارتمان نشيني و عدم امکان برپایی دار قالی در خانهها مثل گذشته، تعداد كارگاههاي قاليبافي در استان اصفهان افزایش یافته است و نظارت توليد كننده بر بافت و يكدست كردن مواد اوليه در اين کارگاهها بهتر از بافتهای خانگی است.
رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان درباره نقشههاي فرش در استان اصفهان اظهار كرد: اصولا طراحيهاي فرش هر شهرستاني به جغرافياي آن منطقه مربوط است مثلا در شهرضا به دليل نزديكي با استان فارس، نقشههايي با طرحهاي عشايري مشاهده ميشود و در شهرستانهاي غربي نيز نقشهها شبيه به استان چهار محال و بختیاری است.
باغبان يادآور شد: در شهرستانهايي مركزي مانند اصفهان، خميني شهر و نجف آباد نقشههاي اصفهان مورد استفاده بافندگان قرار میگیرد.