یکشنبه, 12 مهر,1405

نقشه فرش لری تهیه شد

نقشه فرش لری تهیه شد
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان گفت:پس از ماه ها بررسی و کار کارشناسی ، نقشه فرش لری با عنوان ˈ لچک ترنج 12 برجیˈ طراحی و تهیه شد.

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان گفت:پس از ماه ها بررسی و کار کارشناسی ، نقشه فرش لری با عنوان ˈ لچک ترنج 12 برجیˈ طراحی و تهیه شد.

به گزارش ایرنا؛ˈحجت الله بیرانوندˈ افزود: بافندگان لرستانی تا امروز بافنده نقشه های دیگر استان ها بودند و به رغم قدمت بالای لرستان در این حوزه، نقشه فرش لری در استان وجود نداشت.

وی گفت: در دو دور سفر استانی رییس جمهوری پیشین، شش میلیارد و 500 میلیون ریال برای تهیه نقشه فرش بومی لرستان به تصویب رسید ، اما تامین نشد.

وی اظهارکرد: با همکاری کارشناسان حوزه فرش و فرهنگ لرستان ، عملیات اجرای نقشه فرش لری در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: در این نقشه از نمادهای طبیعی ، تاریخی و فرهنگی لرستان از جمله آبشارها، طبیعت بکر، بلوط، لاله واژگون، گندم، انار، سوارکاری، نقوش آیینی و مفرغ استان استفاده شده است.

بیرانوند با بیان اینکه نقوش بزکوهی، گوزن، گل آفتاب و ورزش کمانداری نیز در این نقشه به چشم می خورد افزود: از نقشه تهیه شده از فرش لری، توسط کارشناسان مرکز ملی فرش دیدن شده، و ثبت خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد این نقشه بصورت فراگیر علاوه بر استفاده بافندگان بومی در اختیار سایر استان ها قرار گیرد.

در حدود 50 سال گذشته بافندگان لرستانی، نقشه فرش سایر استان ها را بافته و راهی بازار می کردند و این در حالی بوده که تهیه نقشه فرش لری به دلیل نبود پنج میلیارد ریال اعتبار به تعویق افتاده بود.

حدود 70 هزار بافنده فرش در لرستان فعالیت دارند.

اتاق خبر امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

نظرات شما

چمن رخ
چمن رخ دوشنبه, 08 اردیبهشت,1393 08:06
یعنی الان 500 میلیون تومان هزینه تهیه این نقشه شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ترنج
ترنج یکشنبه, 14 اردیبهشت,1393 09:33
طراح این نقشه فرش لری که بعدازسالها لرستان وصاحب نقشه کرده چرا معرفی نشده ؟؟؟؟؟؟؟؟
روابط عمومی
روابط عمومی ﺳﻪشنبه, 16 اردیبهشت,1393 06:16
با سلام
مجری نقشه فرش لری ( انتخاب عناصر ویژه آیینی سنتی ؛و طبیعی لرستان ) مهندس بهزاد عزیزی کارشناس سازمان و طراح فرش خانم سمانه بهرامی فارغ التحصیل رشته طراحی فرش
می باشند.کل هزینه های اجرای طرح تا کنون توسط مجری و طراح پرداخت شده و هیچ گونه دریافتی نداشته اند.
ایرج دریکوند روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان
سیامک
سیامک جمعه, 19 اردیبهشت,1393 06:53
نمیدانم چه فکر و اندیشه ای در این اقدام بوده است
مگر نمی توانستند از طرح ها و موتیف های گذشته لری استفاده کنند ... نقشه طرح لری
با اسمش هم مشکل دارم