کتاب کنترل کیفیت در فرش دستباف و تدابیر خود کنترلی/ رضا اله داد- تهران ،1397
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش و صنایع خلاق، کتاب فوق، راهنمای ویژه ای برای علاقمندان و افراد حرفه ای است که می خواهند در مورد فرش های دستباف بیشتر بدانند.
چکیده :
برای اینکه یک قطعه فرش و یا به طور کلی تولیدات فرش دستبافت یک شرکت تولیدی از لحاظ کیفیت مدیریت شود می بایست نظارت و کنترلهای لازم در مراحل قبل از شروع بافت در حین بافت و پس از اتمام بافت صورت گیرد.
در واقع هر یک از این کنترل ها به منزله ی یک حلقه زنجیر هستند و اگر همه ی حلقه ها خوب کنترل شوند و خوب عمل نمایند و از کیفیت های لازم برخوردار باشند فرش یا فرشهای تولید شده از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده و تا حدود زیادی بی عیب و نقص می باشند.
کنترل فرآیندی است که مدیر از طریق آن تطابق عملیات انجام شده را با فعالیت های برنامه ریزی شده می سنجد ، از این رو فرآیند کنترل در برنامه ریزی فعالیت های یک سازمان یا یک شرکت تولیدی جهت نیل به اهداف اساسی به کار می رود تولید فرش مرغوب و بموقع همیشه هدف تولید کننده است.
کیفیت به معنای تأمین انتظارات خواسته ها و نیازهای مشتری ( اصول مدیریت ، دکتر علی رضائیان)
چنانچه یک قطعه فرش از لحاظ طرح و نقش و رنگ آمیزی مطلوب باشد و مواد اولیه مصرفی طبیعی و از نوع مرغوب تهیه شده باشد و بافت آن سالم و قیمت آن هم با کیفیت فرش هماهنگی داشته باشد، در واقع کیفیت آن مطلوب بوده و انتظارات مشتری برآورده شده است.